Saturday, April 25, 2009

Megvan a magyar láncszem ! (?)

(Frissítés! 26.04.2009. 11:52)
Gyorshír: A brit (Sunday) Times internetes kiadásában ma már megnevezi a titokzatos 32 éves magyart: Révész Tibor ** személyében, aki Dwyer-rel együtt az Integrated Risk Management Services (IRMS) biztonsági cégnél dolgozott, mely a Shell írországi (Mayo) gáz projektjének biztonságáért felelt. (26.04.2009. 11:52)
.
Eredeti cikk
.
Az Irish Times (kattints rá!) Budapestről keltezett (mai, ápr. 25.) írásában egy 32 éves titokzatos magyarról számol be, aki az ír újság szerint összehozta Michael Dwyert Rózsa-Flores-szel. Az illető életrajzát sikerült megszerezni, de nevét egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni. Az Irish Times szerint a magyar férfi, aki jelenleg is Írországban él/lakik, és ugyanannál az ír cégnél dolgozott, mint Dwyer. Az erdélyi származású magyar kollega előzőleg szolgált a Magyar Honvédségben, majd volt testőr, örző-védő kutyakereskedő, kiképezték közelharcra, légi bevetésre, valamint tűzszerésznek: bombakeresésre és telepítésre. Egy ideig dolgozott az Európa Tanácsnál és a Magyar Igazságügyi Minisztériumban is.

Michael Dwyer tavaly novemberben utazott a 32 éves magyarral, valamint még egy másik magyar és egy lengyel társaságában Bolíviába. A szüleinek azt mondta, miután írországi munkahelyén felmondtak neki, néhány volt kollegájával együtt elmennek egy testőrképző tanfolyamra a dél-amerikai országba.

Az Irish Times szerint a 32 éves magyar és a 49 éves Rózsa-Flores jól ismerték egymást és kapcsolatban voltak a (dunaújvárosi) Székely Légióval, mely autonómiát akar a magyaroknak Romániában. Az ír lap szerint tavaly októberben a Székely Légió web-oldalán megjelent egy felhívás, melyben arra kérték olvasóikat, hogy akit érdekel egy meg nem nevezett személy (feltehetőleg Rózsa-Flores) támogatása hazája, a Santa Cruz della Sierra védelmében, az küldje el életrajzát.

Valószínűleg ez a 32 éves ember mutatta be Dwyer-nek a 49 éves Rózsa-Flores-t (már) Bolíviában, anélkül, hogy az ír tudta volna, hogy politikai indíttatású és természetű feladatra vállalkozik. A magyar kollega ezek után még decemberben visszatért Írországba, ahol most is él, és az Irish Times telefonhívását nem fogadja. Az ír lap által Budapesten beszerzett életrajz szerint a férfi jól beszél angolul, magyarul, románul és franciául. Idén februárban pedig feltett a net-re egy hirdetést, hogy Magyarországon „airsoft” tréningeket szervez. Az „airsoft” egy olyan „harci játék”, amikor élethű fegyvermásolatokkal gyakorolnak. *** Egy ilyen „airsoft” klubnak a tagja volt Michael Dwyer is.


.
Kapcsolódó anyagok
Búcsú M. Dwyer-től Wednesday, April 29, 2009
Dwyer már otthon van Saturday, April 25, 2009
Bolíviában van halálbüntetés ! Friday, April 24, 2009
Miből lesz a cserebogár? Tuesday, April 21, 2009
Az MTI, a Külügy meg a Google Friday, April 17, 2009
.
.
Adalékok
Székely Légió (index.hu cikke 2006. március 9., csütörtök 15:59)
Airsoft *** (magyar változata)
** Révész Tibor önéletrajza

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home