Tuesday, March 13, 2012

A zsák megtalálta a foltját

Magát nagymagyar hazafinak tartó ismerősöm küldött egy cikket (címe: Bozótharcos) azzal a szándékkal, hogy lássam milyenek is ezek a tetű nyugat-európaiak.

Idézet a
Bozótharcosból:

"..........Prem Shivram Radhakishun azt ordítozta a minap a holland közszolgálati rádió (!) adásában, hogy fasiszták vagyunk. Mármint mi, magyarok. Egészen pontosan így szóltak a mondatok a holland közszolgálati rádióban: „Magyarország úton van afelé, hogy Orbán Viktor kezében fasiszta állammá váljon.” Továbbá: „Amit én igazán szeretek bennetek, magyarokban, az az, hogy nagy a pofátok, fasiszta törvényeket hoztok, de kinyújtjátok a kezeteket a mi adópénzünkért.”

Na, ide figyelj, te Prem Shivram Radhakishun! Elöljáróban annyit, hogy nem fasisztázunk, nácizunk le nemzeteket csak úgy, általánosságban, mert az maga a színtiszta nácizmus meg kommunizmus. És szomorúan kell megállapítanom, hogy te is csak egy műveletlen, ostoba, saját frusztrációit másokon megbosszuló bunkó vagy. Fogalmad sincs erről az országról, erről a népről, fogalmad sincs neked semmiről, viszont remekül fel tudod mondani a kötelező „tananyagot”, amit a szádba rágott a többi megélhetési médiahazug. ....."
(Bozótharcos - MH 2012-03-08)

Hála az internetnek, utánanéztem. Mármint ennek a förtelmes műsornak, ami a holland közszolgálati (nem biztos, hogy állami! – lásd BBC) rádióban hangzott el. Meg is találtam az inkriminált adást, a Premtime internetes
oldalán. A Premtime egy félórás rádióműsor, ami hétköznaponként 10:30 és 11:00 között hallható. A közszolgálatiság jegyében sugárzott sokszínű (réteg)műsorok egyike.

Ez az
adás nemhogy élőadás, de még helyszíni adás is volt Brüsszelből, két EP képviselővel: a konzervatív, protestáns, és „euroszkeptikus” holland Peter van Dalen, és a katolikus, szociáldemokrata, belga Kathleen van Brempt. Érdekes módon egyik sem vette védelmébe Orbán Viktort, ill. kérte ki magának a műsorvezető kijelentéseit. Sőt, Peter van Dalen EU-képviselő pártja a ChristenUnie (CU = Keresztény Unió) az Európai Parlamentben az Európai Keresztény Politikai Mozgalom (ECPM) tagja. Azé a mozgalomé, mely keletkezésének dátumát és színhelyét egy 2002. szeptemberében Lakitelken rendezett konferenciától számítja, melynek témája „Egy keresztény Európáért” volt. Ugyancsak érdekes, hogy ennek az európai parlamenti csoportnak nincs magyar tagja!

Mindezek ismeretében érdemes felidézni a Magyar Nemzet március 07-i számában megjelent
beszámolót erről a két héttel korábban elhangzott holland műsorról.

".......A szurinami származású Prem Radhakishun már-már kertészákosi „magasságokban” szidta a magyarokat február 23-ai, PremTime című műsorában. Olyan kijelentéseket tett, mint „Magyarország úton van afelé, hogy Orbán Viktor kezében fasiszta állammá váljon”, majd beszélgetőpartnereivel a magyarokat többször „magyar fasisztákként” emlegették, az országot pedig „szaúdi-keresztény Magyarországnak”...." (MN -
Élő adásban nevezte alja népségnek a magyarokat 2012-03-07)

Ezekre a sorokra azonnal (tehát, nem két hét múlva, mint a magyar fél tette!)
reagált a holland műsor szerkesztősége. Pontosabban, nem reagált, csak honlapján beszámolt a magyarországi reakcióról, a magyarok véleményéről (értsd alatta a MN cikkét).

Ehhez
a holland beszámolóhoz, a műsor internetes oldalán a Magyar Nemzet szerkesztősége helyett, az 5. számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa, valamint a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese is hozzászólt!

Részlet a MH főszerkesztő-helyettesének (angol nyelvű) hozzászólásából:

"....You are not a liberal Dutch journalist, but a stupid guy. You don’t know anything about our country.Poor Dutch people…. I mean real Dutch people...."
"Te nem egy liberális holland újságíró vagy, hanem egy hülye alak. Te semmit sem tudsz a hazánkról. Szegény hollandok. ....... Értem alatta az igazi (valódi) hollandokat..."

Részlet a MH főmunkatársa (angol nyelvű) hozzászólásából:

".........When you are talking about the “fascist” Hungarian people, then you are talking about your dark, stupid and racist spirit. What do you think, motherfucker ass-hole, is it the freedom? ......."
"Amikor te a "fasiszta" magyarokról beszélsz, akkor te a sötét, hülye és rasszista gondolataidat mondod. Mit gondolsz, te anyabaszó seggfej, ez a szabadság?....."

Érdemes elolvasni
az ehhez hasonló többi kulturált, európai, hazáját, a Kárpát-medencét és népét, nemzetét szerető és féltő "honfitárs"(?) angol (és magyar) nyelvű bejegyzését. Ilyenek a toleráns és befogadó mélymagyarok........

Komolyan, nagyon sajnálom Orbán Viktort, hogy ilyen országimázs-építőkkel van körbevéve.





2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Minden pártállástól és körülménytől függetlenül felmérhetetlen jelentőségű az a körülmény, hogy mostantól nem "PuskasKocsisCzibor" vagy "TschikoschGulaschHortobagi" jelenti Magyarországot Nyugat-Európában, hanem az Orbán-féle unortodox viselkedés vagy szabadságharc. Gyanús, megbízhatatlan néppé váltunk. Én nem ezt akartam.

4:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

"Gyanús, megbízhatatlan néppé váltunk." - mindig is azok voltunk a szeretve gyűlölt Nyugat szemében. Mi mást gondolhatnak egy népről, amely a történelem során többször bizonyította, hogy a saját hibáiból nem tanul, azokért másokat, külső körülményeket okol, vagy belső ellenséget keres, amely azt hiszi, hogy neki minden alapértelmezetten JÁR, s ha nem kapja meg, hisztizik, mint egy elkényeztetett gyerek.

Joggal válik nevetség tárgyává az a nemzet, amely nem arra büszke, amire lehetne (találmányok, kreativitás, tudomány stb.), hanem arra, amiről inkább hallgatnia kellene (ez a tehetségtelenség nem is olyan diszkrét bája).

5:42 AM  

Post a Comment

<< Home