Thursday, September 16, 2010

Képzelt levél a miniszterelnökhöz

Tisztelt Miniszterelnök Úr,

szomorúan és döbbenettel tapasztalom, hogy Önt átverték, divatos szóval: megvezették. De használhatom még a lejáratás szót, kifejezést is, vagy a nevével való visszaélés fogalmát, amely viszont már büntető törvénybe ütköző cselekmény. Mindezt a napokban a magyar polgárok levelesládájában talált szórólapok alapján merem állítani. Nehezen tudom elképzelni, hogy erről az akcióról Önnek tudomása lett volna, vagy ha igen, akkor annak ilyen formájú kivitelezésével Ön egyetértett volna, és azt jóváhagyta volna.

Rengeteg problémát vett fel ennek az ország valamennyi nyugdíjasához címzett levelének kezelése. Már az is megalázó, hogy az Ön levelét (képével, kormányfői aláírásával) egy szórólapra nyomtatták. Majd mellékeltek hozzá egy visszaküldendő kérdőívet, amihez semmi féle használati utasítás, magyarázat nincs arra, hogy hogyan kell azt visszajuttatni – állítólag – Önhöz, Magyarország miniszterelnökéhez. A megadott postai cím nem az Öné, hanem egy párté! Igaz, e pártnak Ön az elnöke. Mégis. Levelét, mint miniszterelnök írta, az ország valamennyi nyugdíjasának, pártállástól függetlenül. Ezért feltételezem, hogy a szórólap megálmodói csúnyán visszaéltek az Ön nevével és személyével, és ezzel (szándékosan) félrevezették az ország lakosságát. Nem csak a nyugdíjasakat! A feltett és megválaszolandó kérdések többsége köszönő viszonyban sincs a 62 év feletti korosztály valós problémáival. Néhány példa: a politikusok létszámának csökkentése, a bankok megadóztatása, adócsökkentés, állami vezetők végkielégítése, munkahelyteremtés, az egészségügy megmentése(!?), bérek emelése, fiatalok lehetőségeinek javítása, utak építése, oktatás színvonalának emelése stb. Ráadásul a válaszokat egy pártszékházba, annak címére kell eljuttatni. Még a koalíciós partner (KDNP) címe sincs megadva, - legalább alternatívának!

De ez még, nem minden! Az Ön nevével visszaélő szórólap szerkesztői idős embereknek, nagyítóval is nehezen olvasható apró betűkkel odaírták, hogy

Alulírott, fenti aláírásommal hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség (1062 Budapest, Lendvay utca 28) kezelje, és azokat felhasználhassa jövőbeni kapcsolattartás, választási és egyéb tájékoztatás, véleménykérés, adomány gyűjtés céljából, postai levélben, emailben vagy egyéb módon, időbeli korlátozás nélkül. Tudomásul veszem azt a tájékoztatást, hogy adataimat és az adatkezeléshez való hozzájárulásomat az adatkezelőnél bármikor írásban módosíthatom, visszavonhatom.”

Tisztelt Miniszterelnök Úr,

vajon milyen párttársai vannak, akik az idős honfitársaktól begyűjtött címlistát adománygyűjtésre kívánják a jövőben felhasználni? Olyan emberek körét kívánják megcélozni pártfinanszírozásra, akikhez a magyar miniszterelnök levelében ezt írta:

"Tudom, hogy mi örökre adósai vagyunk Önöknek, akik hosszú évtizedeken dolgoztak és küzdöttek azért, hogy nekünk már jobb életünk lehessen és hazánkat nem egyszer építették újjá romjaiból."

Ez a szórólapos eljárás pártállástól függetlenül sokat árt miniszterelnöki megítélésének.


Végezetül, emlékeztető az Európai Néppárt egyik alelnökének.
Ha Obama elnök, vagy Merkel kancellár levelet ír országa nyugdíjasainak, akkor a válaszleveleket nem az amerikai Demokrata Párt vagy a német CDU címére fogja kérni, - hanem egy kormányhivatal címére.

Tisztelettel


.
Kapcsolódó anyag, előzmény
.

2 Comments:

Blogger rás said...

Az előző írás alapján azt gondoltam, jobban tetted volna, ha úgy bánsz vele, mint minden más szórólappal: egyből a kukába dobod. Ebből viszont kiderült, hogy érdemes volt elolvasnod, dühöngened. Csak megjegyzem: én nem kaptam ilyen "levelet".

11:01 AM  
Blogger Pocakos said...

rás: nem dühöngök, aggódom.

Valszeg átutalással kapod a pénzt. Gyanítom, hogy a postásokra van bízva ezeknek a név és cím nélküli leveleknek a kézbesítése, hiszen ők tudják, hogy kinek hoznak(visznek) pénzt minden hónapban...

11:19 AM  

Post a Comment

<< Home