Sunday, November 25, 2012

A kaszinótojásos

 
Elhagyja Magyarországot Dániel Péter
 
Ez volt “A” hír a napokban. Méghozzá nem a bulvársajtóban, hanem a politikaiban. Szakmailag – ha még egyáltalán van ilyen Magyarországon - legalább annyira jelentéktelennek tartom, ezt a “hír”-t, mint két és félévvel ezelőtt a “kaszinótojásos”-at, amelyet ugyancsak rendesen felkapott az akkori napisajtó és politika. Már akkor sem értettem. Hogyan kerülhetett be a main stream-be (főáramlatba) az, hogy valaki összekeni egy állami hivatal büféjében a falra kiakasztott hirdetmény, közlemény üveglapját? Ha én tettem volna, nem hiszem, hogy országos hír kerekedett volna belőle (névvel vagy név nélkül). Valószínűleg megkértek volna, hogy töröljem le. Ha nem teszem, akkor valami eljárás, büntetés lett volna a következmény, de nem újsághír!
 
Aztán jöttek a többi “pörformanszok”, amiket az én időmben happening-nek neveztek, neveztünk, és (az orbánival ellentétben) a (kádári) diktatúrában nem lett belőle újsághír. Még szamizdat sem! Legfeljebb elismerően, jó poénként beszéltünk róluk egymás között. Dániel Péter (rém)tetteiről aztán egyre gyakrabban számolt be az elektronikus (és nyomtatott) média. Eleinte, viccesnek tűntek akciói. Amolyan Orbán-ellenes polgárpukkasztónak, amiken kárörvendően mosolyogtak, és kaccsintottak össze az ellenzékkel szimpatizálók. Például az alaptörvény asztala felállítását követő ketchupos akciója láttán, hallatán. Majd a kezdeti Orbán-ellenesség átcsapott radikális fenegyerekedésbe, amit már az ellenzék (nevezzük “baloldalnak”) sem nézett jó szemmel, és egyre jobban elhatárolódott az ügyvéd úr magánszámaitól, melyek egyre jobban kezdtek hasonlítani a szélsőjobb megnyilvánulásaihoz, módszereihez. (lásd festékkel leöntött emlékműgyalázás). Szinte állandóan kereste a “kihívást”, de inkább a bajt.
 
Egy évvel ezelőtt abszolút alaptalanul és igazságtalanul vádolt meg nyilvánosan egy 56-os elítéltet. Ezzel a tettével nem csak magának, de a vele szimpatizáló Orbán-elleneseknek is sokat ártott, mi több, a hazai zsidóságnak is! Miközben észre sem vette, hogy nagyban hozzájárult az antiszemitizmus felerősödéséhez. Ettől kezdve (politikai) tevékenysége abszolút kontraproduktív lett. Mára már csak abból él, hogy ismert emberekkel fényképezteti magát.
 
Nálam a “búcsú interjú”-ja ütötte ki azt a bizonyos biztosítékot, melyben azt nyilatkozza, hogy nem fél, Magyarországon diktatúra van, és az izraeli hadseregben kíván szolgálni. Nos, ez utóbbi kijelentése mutatja mennyire hőbörgő, heccelő szájhős, és mennyire a hazai (magyar és antiszemita) publikumnak szánja minden megnyilatkozását, “pörformanszát”.
 
Nem egy Izraelbe kivándorolt ellenzéki életútját ismerem, ill. követtem az elmúlt közel 40 évben. Egyik sem azzal érkezett oda, hogy ő a katonaságnál - kisegítőként (sicc!) - szeretné folytatni életpályáját. Főleg túl a negyvenen, és semmilyen katonai múlttal. De ez csak hab a tortán a “kasznótojásos” búcsúnak szánt mélyinterújában, melyből három témakörhöz lenne megjegyzésem.
 
1. Azt nyilatkozza és magyarázza, hogy nem fél. Akkor mi a búbánatért megy el? (és miért csinált annyi baromságot, amivel oly sok embert haragított magára, és amiért egyetlen szervezet sem áll(t) mellé!).
1/a. A Parlament mellett, a Károlyi-szobornál, tartott “rendezvényen” való megjelenése miatt a Népszavában a “legbátrabb magyar”-nak nevezték. Ismerve a hazai viszonyokat, én inkább “Szerencsés Dániel”-nek hívnám. Demokráciákban ugyanis provokációnak számít a tűntetők között ellenvéleményt hangoztatni. Magyarán, az ügyvéd úr maga kereste a bajt. Az már más kérdés, hogy magát a “rendezvényt” (és annak ismert lefolyását) a hatalom miért engedte, és a demokratikus ellenzék miért nem szervezett azzal egy időben ellen(erő)demonstrációt?
2. Azt hangoztatja, hogy Magyarországon diktatúra van. Mégis, saját elmondása szerint kért, kapott (és kap) rendőri védelmet! (Az MTVA székháznál protestálók viszont épp arra panaszkodnak, hogy ők NEM kapnak !!)
3. A két Kertész-hez (Ákos és Imre) hasonlítja magát. De arról megfeledkezik, hogy azok egyike sem ment Izraelbe! Sőt, épp ezzel akarták (és akarják) kifejezni, hogy magyarok!


Úgy látszik, Dániel Péter a “píár”-on kivül semmit sem ért abból, ami Magyarországon történik. Épp úgy, mint a róla “kaszinótojásos” néven beszámoló (hazai) média.





 
Néhány dátum és esemény az elmúlt két és fél esztendőből
 
2010 – július
kaszinótojás
"........Feljelentette a VPOP azt az ügyvédet, aki szerdán reggel szétkente reggelijét a VPOP épületében kifüggesztett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát. Dr. Dániel Péter a Szociáldemokrata Párt színeiben indul az őszi választásokon......." (Napi Ász)
 

2010 – november
Jobbikos "rendezvény" Károlyi-szobornál
"........A tüntetés kezdete előtt a helyszínen megjelent egy középkorú nő, aki egy gyertyát próbált meggyújtani a Károlyi-szobornál, de a tömeg ezt megakadályozta. Később egy szál virágot próbált elhelyezni a szobornál Dániel Péter, az az ügyvéd, aki kaszinótojással összekent egy Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot. Őt a rendezvény biztonsági őrei vezették ki. A tüntetés résztvevői egy táblát akasztottak a szoborra azzal a szöveggel, hogy „Én felelek Trianonért!”, később pedig egy kipát tettek a fejére. A tüntetést a rendőrség biztosította, rendbontás nem volt......"   (Magyar Hírlap)
 
2011 – január
Utolsó levél a kaszinótojásos ügyvédnek, őrjöngése okán 
"......Nem tudom azt remélted-e nevem elhallgatásától, hogy nem jut el hozzám írásod, vagy azért nem írtad hozzá, mert magad is érzed, annyit ferdítettél a történeten, hogy az már nem is hozzám kötödik......"  (Juhász Péter nyílt levele a Facebook-on)


2011 – szeptember (szept. 1-től kötelező az alaptörvény asztala)
Dániel Péter és ketchup-kommandója akcióban
"........Dániel Péter ügyvéd az V. kerület után a III. kerületi önkormányzatnál is összekente paradicsomszósszal és mustárral a kihelyezett alkotmányt......"  (STOP)

2011 – november
Igaztalan vádak Wittner Mária ellen
"..........Dániel Péter "primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prostinak" nevezte az 1956-os forradalom után halálra ítélt, 1970-ben szabadult fideszes képviselőt.
Szerdán kiderült: a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció is elhatárolódik az ügyvédtől....." (index )



2012 – március
Szolidarítás tüntetés
"..........Dániel Péter rendezői kártyával a nyakában álldogált a backstage-ben, a Facebookon Kálmán László határolódott el a kaszinótojásos ügyvédtől (hozzátéve, hogy "osszátok is meg!") (Képviselő Funky blog)


2012 – május
Horthy-szobor vörös festékkel való leöntése
"......Erről maga az elkövető számolt be a Facebookon, és képeket is közzétett az akcióról...."   (index)
 
 
 
 
 
 
 
 

0 Comments:

Post a Comment

<< Home