Friday, March 04, 2011

Tákolmány

A magyar állampolgároknak kipostázott kérdőívvel kapcsolatos tegnapi blog-bejegyzésemből (kattints rá!) kimaradt néhány – szerintem fontos – észrevétel, ill. gondolat. Ezt kívánom most pótolni.

Csak most vettem észre, hogy a kérdőívhez mellékelt Szájer-Szili páros kézjegyével jegyzett levélről hiányzik a dátum! Vajon, milyen EU képviselő az (Sz.J.), aki "lefelejti" a dátumot? - egy hivatalos levélről, amelyet milliós tömegekhez (minden magyar állampolgárhoz határon innen és túl) juttatnak el – és, aki elfelejti ráírni, hogy a választ legkésőbb mikorra kéri, várja? Hiszen azt még fel kell dolgozni, ki kell értékelni stb. Miközben a kormányzó pártok legkésőbb 10 nap múlva (márc. 15.) kívánják a törvényjavaslatot benyújtani a parlamenthez.

Ugyancsak elgondolkodtató, hogy a kísérőlevél írója (Sz.J.) aláírása titulusának azt írja:

"Az új alkotmányt előkészítő nemzeti konzultációs testület vezetője", - miközben a mellékelt kérdőíven viszont ez áll: "az európai alkotmányt előkészítő Konvent volt tagja".

Nos, ez az *európai alkotmány* , aminek előkészítésében Sz.J. (mint tag) részt vett, MEGBUKOTT !!! - nincs, nem létezik !!! Az EU-nak ma sincs alkotmánya!

Érdekes, ezt sem emlegette fel (eddig) senki a hazai médiában. Hiszen felettébb szokatlan, hogy egy bukott, elvetett európai alkotmány "társszerzője" vezeti, vezesse az új magyar alkotmány előkészítését!

Aztán még egy érdekesség: az EU alkotmány, mint olyan NEM szerepel a magyar nyelvű wikipédiában! Az angol nyelvű ITT (kattints rá!) olvasható, a balodalon viszont a felsorolt nyelvek között nem találom a magyart!

Mindezek ismeretében, tudtommal Orbán Viktor kormányfő, a kormány, ill. a kormányzó pártok, valamint az „új alkotmányt előkészítő nemzeti konzultációs testület” egyetlenegy tagja (köztük EU-s képviselők!) sem említette meg, hogy a készülő új alkotmány mennyire veszi figyelembe, és tartja szem előtt a közös európai értékeket és alapokat, azaz az EU alkotmányos elveit. Erről, valahogy az utóbbi időben nem esett szó a hazai médiában, ill. közbeszédben, és a most kiküldött kérdőívben még csak egy halvány utalás sincs rá!


Előzmény

Ezek a kérdések, válasszatok....... Thursday, March 03, 2011

0 Comments:

Post a Comment

<< Home