Monday, April 26, 2010

Eltűnt egy cikk a Népszabadság Online-ról

Pontosított (javított, helyesbített) változat
(28.04.10)
.
Ma reggel, sőt még délelőtt is, ott volt egy MTI-től átvettnek jelzett lapszemle. Most azonban arról értesültem, hogy az eredetileg megadott link-en az összefoglaló nem található. És valóban! Eltűnt. Az Internet segítségével azonban megkerült. Sőt, most már (ismét) elérhető a nol-on. Hogy "zűr volt", az abból is látszik, hogy mindössze 20 hozzászólás található, az utolsót 13:36:26 - kor írták.
Hogy mi történt, soha nem fogjuk megtudni. Az este folyamán megkerült lapszemle (kattints rá!) délelőtti megjelenését és olvasását követően az alábbi megjegyzéssel ajánlottam ismerőseimnek.

"..........Amit furcsálok, hogy mennyire dominál a francia sajtó.
Viszont én az alábbi magyar megszólalók véleményében osztozom:


".....Kende Péter szerint Orbán és a Fidesz vezetői nem antiszemiták, de tartózkodnak attól, hogy cenzúrát gyakoroljanak ezekkel a gondolatokkal szemben, mert ez is része a politikájuknak. "Orbán pártja soha nem határolódott el a szélsőjobboldali értékektől, és ez az, ami megkülönbözteti a nagy európai konzervatív pártoktól" - vélte a lapban a történész...."

- (azt nem tudom, hogy történész, de ő az, aki a Szabad Nép-nél kezdett, majd 56 óta Párizsban él és Mérayval együtt kiadták az Irodalmi Újságot. - főleg a "Nagy Imre vonal"-ról ismert - ez pontosabb és fontosabb lenne, minthogy "történész")


"....A 2002-es veresége után "egy a zászló alatt" a teljes jobboldal összefogása érdekében a szélsőjobboldali választókat is megszólítja, úgy ítélve meg, hogy az antikommunizmus és a nacionalizmus az egyetlen összekovácsoló erő. - Ingatag politikus, nem az értékek függvényében, hanem a saját és pártja érdeke szerint cselekszik - idézi a lap Magyar Kornéliát, a Progresszív Intézet igazgatóját. ..." (az "ingatag" itt - szerintem - rossz szó)

"...Lánczi András politikatudós szerint azonban Orbán Viktor populistának bélyegzése nem tükrözi a lényeget. "Felismerte, hogy űr támadt a politikai elitek és a tömegek között, amelyet át kell hidalni" - mondta Lánczi ......"

Szerintem ez a lényeg ! Megismétli, amit 1993-ban tett, amikor ugyancsak felismerte, hogy Antall "urambátyámos, Horthy-t idéző" politikájára a "munkásőrös" Kádár nemzedék nem kapó! (hiszen Hornék ezért "arattak"). ........."



.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home